ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» Νεφελούδη: Λύση τώρα στο Ασφαλστικό, αλλιώς τέρμα οι συντάξεις από του χρόνου

«Βόμβα» Νεφελούδη: Λύση τώρα στο Ασφαλστικό, αλλιώς τέρμα οι συντάξεις από του χρόνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος έκρουσε σήμερα, Κυριακή (03/01/2016) ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Νεφελούδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, εξηγώντας ότι «δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον φόρο επί των τραπεζικών συναλλαγών

«Η εθνική σύνταξη θα είναι το βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού. Αν ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης», σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις αλλά και δεν θα συγχωνευθούν κύριες και επικουρικές.

Ρoή Ειδήσεων