ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα οι δανειστές

Στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα οι δανειστές

Tην εβδομάδα που τρέχει αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια και οι εκπρόσωποι των δανειστών για όλο το πακέτο των εκκρεμοτήτων.

Σήμερα Δευτέρα η ελληνική πρόταση επί του Ασφαλιστικού αποστέλλεται στους δανειστές. Στην Αθήνα οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν επί των λεπτομερειών του νομοσχεδίου για τον περιορισμό «κραδασμών» κατά την ψήφιση με τις αντιδράσεις αναμενόμενες.

Oριζοντας το Eurogroup στις 14 Ιανουαρίου όπου θα παραστεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ο οποίος θα ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα του προγράμματος.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018.

Σε ανώτατο επίπεδο θα είναι οι συναντήσεις και επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Oικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μεταξύ 21-24 Ιανουαρίου.

Επαφές που έχουν επαναληφθεί πολλάκις σε κρίσιμες Συνόδους Κορυφής και επισκέψεις, που όμως δεν απέδωσαν καρπούς για την Ελλάδα, παρά την αντίθετη επικοινωνιακή τους διαχείριση στο εσωτερικό της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις