ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 11.000 επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο

Έρχονται 11.000 επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο

Συνολικά 20.000 νέες προσλήψεις για το Δημόσιο προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του REAL, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, ζητώντας περίπου 11.000 προσλήψεις παραπάνω από τις υπολογιζόμενες.

«Ζητάμε 11.000 προσλήψεις παραπάνω. Υπολογίζουμε ότι αυτές θα αποσβεστούν έως το 2019, αφού μέχρι τότε η αναλογία πρόσληψης-αποχώρησης θα αλλάξει σε 1 προς 1», είπε ο κ. Βερναρδάκης, συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε να μην υπερβούμε τους προϋπολογισμούς και να τονώσουμε το Δημόσιο που σήμερα έχει σοβαρά κενά».

Στο θέμα των προσλήψεων αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΕΚΔΔΑ, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και στην παιδεία.

Επί του παρόντος, πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την πρόσληψη 1.023 ωρομίσθιων συμβασιούχων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Παιδείας.

Σχετικές ειδήσεις