ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Αγχόνη για τους οφειλέτες το «ξεπάγωμα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Πλειστηριασμοί: Αγχόνη για τους οφειλέτες το «ξεπάγωμα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Νέες πιέσεις υφίστανται οι πολίτες που έχουν χρέη, καθώς αρκετοί ήδη «εκδιώχθηκαν» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, εξαιτίας της αυστηροποίησης των όρων, ενώ όλοι υφίστανται τη βάθυνση της ύφεσης και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους πλειστηριασμούς.

ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βγήκαν από το …συρτάρι όπου είχαν μπει εξαιτίας των capital controls και μάλιστα ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα την πρόσκληση για τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη και ενός αγροτεμαχίου στη Χαλκιδική.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι ορατός ο εφιάλτης να αρχίσει η απώλεια περιουσιακών στοιχείων για χρέη στο Δημόσιο.

Όλα αυτά τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν δει στα 6 χρόνια της σκληρής μνημονιακής πολιτικής τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, τις θέσεις εργασίας τους να χάνονται ή να υποβαθμίζονται και τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν διαρκώς υφεσιακά μέτρα που έχουν «στραγγίξει» όλα τα νοικοκυριά.

Τους προηγούμενους μήνες πάντως, το μέτρο δεν είχε βρει ανταπόκριση.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματομεσιτικής αγοράς, τα προς πώληση ακίνητα ή αγροτεμάχια είχαν είτε υψηλό τίμημα, είτε δεν είχαν ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Βέβαια, οι αλλαγές στη νομοθεσία στοχεύουν σε αυτό ακριβώς: Να μπορεί να πέσει η τιμή εκκίνησης πολύ πιο κάτω από την αντικειμενική αξία και να μπορεί να εκποιείται πολύ πιο εύκολα η περιουσία των Ελλήνων.

Σχετικές ειδήσεις