ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πέντε δόσεις και από τον Μάιο η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Σε πέντε δόσεις και από τον Μάιο η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Με τους λογιστές και φοροτεχνικούς να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο φαίνεται να «ανοίγει» η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συγκεκριμένα, έως το τέλος Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται να ανοίξει η πύλη του Τaxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ο σχεδιασμός των νέων εντύπων είναι έτοιμος και στόχος του υπουργείου είναι αμέσως μετά την καταβολή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ να είναι έτοιμο και το σύστημα Taxisnet, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις 2016.

H σχετική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων στο Taxis είναι έτοιμη, ωστόσο πρέπει να λυθούν εκκρεμότητες και οι εν λόγω διατάξεις να ακολυθήσουν το δρόμο της Βουλής.

Οι εκκρεμότητες αφορούν το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων, το σύμφωνο συμβίωσης και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι διατάξεις ενδεχομένως να κατατεθούν και την τρέχουσα εβδομάδα στη Βουλή.

Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αναμένεται από τον Μάιο και σε 5 μηνιαίες δόσεις δηλαδή έως και τον Σεπτέμβριο. Σχετικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε τουλάχιστον πέντε μηνιαίες δόσεις.

Πάντως, εν μέσω των κινητοποιήσεων γαι το ασφαλιστικό το υπουργείο Οικονομικών, φέρεται να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για το φορολογικό με στόχο τα προσδοκώμενα επιπλέον έσοδα να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις