ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά η στερλίνα στη δεύτερη ημέρα της συνόδου της ΕΕ

Πτωτικά η στερλίνα στη δεύτερη ημέρα της συνόδου της ΕΕ

Σε πτωτική τροχιά βρισκόταν η στερλίνα σήμερα καθώς οι προσπάθειες του Ντέιβιντ Κάμερον να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους ομολόγους για τους όρους παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ βρίσκονταν στη δεύτερη τους ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Νωρίτερα, η λίρα υποχώρησε κατά 0,2% στο 1,4310 έναντι του δολαρίου, επεκτείνοντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας στο 1,3%. Έναντι του ευρώ, το βρετανικό νόμισμα σημείωσε πτώση μικρότερη του 0,1% στις 77,49 πέννες.
Καθώς οι ηγέτες προσέρχονταν για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου, οι εκτιμήσεις για διακυμάνσεις στην ισοτιμία της λίρας έναντι του ευρώ τους επόμενους έξι μήνες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2011.
Προσερχόμενος και πάλι στις διαπραγματεύσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι "εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία".
"Σημειώσαμε κάποια πρόοδο, αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, έπειτα από μία μακρά νύκτα διαπραγματεύσεων επί των μεταρρυθμίσεων που ζητά στη σχέση του Λονδίνου με την Ένωση.