ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως είπε, πρόκειται για μία πρόταση, η οποία "αναφέρεται και στηρίζεται στην εργασία και στο πραγματικό προϊόν, υποστηρίζει την αναδιανομή πλούτου και εξουσιών, όχι μόνο για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, επενδύει στο υψηλής εξειδίκευσης παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας, αντί για την αντιπαραγωγική κατεδάφιση μισθών και εργασιακών σχέσεων, θεωρεί το θεσμικά ανασυγκροτημένο κράτος ως αρωγό της ανασυγκρότησης, μοχλό ανάπτυξης και εγγυητή της ισονομίας για υγιή επιχειρηματικότητα, ενώ προστατεύει το περιβάλλον και διαχειρίζεται αειφορικά τους φυσικούς πόρους ώστε να διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα".

Την ανάγκη το νέο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα να περάσει μέσα από μία κοινωνική συλλογική συζήτηση επισήμανε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκούτας, ενώ τον κεντρικό ρόλο που θα πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ανέδειξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ρώσσιος.

Την πρόταση ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, έναντι της πρότασης μετεγκατάστασης του έξω από την πόλη παρουσίασε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας.

"Η μετεγκατάσταση αυτή τη στιγμή θα στοίχιζε 230 εκατ. ευρώ, συν τα έργα υποδομής και σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε δεν είναι βιώσιμη πρόταση. Αντίστοιχα η ανάπλαση της έκθεσης- να πέσουν τα περίπτερα, να γίνουν λιγότερα και με αρχιτεκτονικά κριτήρια και το μισό οικόπεδο να γίνει μητροπολιτικό πάρκο, η πρόταση αυτή ξεκινάει από τα 60 εκατ. ευρώ για το εκθεσιακό κέντρο και φτάνει στα 120 εκατ. ευρώ, αν δημιουργηθεί και το πάρκο, χώροι πάρκινγκ. κ.λπ. Σε αυτή την πρόταση ανάπλασης συμφώνησαν όλοι οι φορείς της πόλης", είπε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημειώνοντας ότι "είμαστε μία κυβέρνηση που αποφασίζει από κοινού", καθώς και ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει "το όραμα του Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο παραλάβαμε".

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν οι δήμαρχοι Βόλβης και Χαλκηδόνας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις