ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστό σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κλειστό σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεν θα γίνουν συναλλαγές σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της αργίας της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών η οποία είναι αργία για το πανευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών.

Ενισχυμένο ήταν σήμερα το δολάριο ενώ οι περισσότερες ασιατικές αγορές απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τις ομιλίες αξιωματούχων της Federal Reserve που αναμένονται αυτή την εβδομάδα αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμεναν κλειστές λόγω των αργιών του καθολικού Πάσχα.
Την περασμένη εβδομάδα, το δολάριο βρήκε στήριξη στα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχείων για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και τα σχόλια κάποιων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που άφησαν να εννοηθεί ότι οι φορείς χάραξης της πολιτικής πιστεύουν πως θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επιτόκια ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κάτα 0,1% στο 96,273, έχοντας ήδη ανέλθει έως και το 96,339, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,4% στα 113,51 γεν, διατηρώντας τη σταθερή ανάκαμψή του από το χαμηλό εξίμιση μηνών των 110,67 που σημείωσε στις 17 Μαρτίου μετά τη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία έδωσε στην αγορά την εντύπωση ότι τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν άμεσα.

Η υποχώρηση του γεν έδωσε ώθηση στον ιαπωνικό δείκτη Nikkei που ενισχύθηκε κατά 0,8% και έκλεισε σε υψηλό δύο εβδομάδων. Η Ιαπωνία ήταν η μοναδική αγορά της περιοχής που κατέγραψε άνοδο. Με τις χρηματιστηριακές αγορές στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ να είναι κλειστές λόγω αργίας, ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,1%. Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,3% και ο δείκτης CSI 300 σημείωσε απώλειες κατά 0,4%.

Σχετικές ειδήσεις