ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μας δουλεύουν; Αυξήθηκε η απασχόληση λέει η «ΕΡΓΑΝΗ»

Μας δουλεύουν; Αυξήθηκε η απασχόληση λέει η «ΕΡΓΑΝΗ»

Η οικονομία καταποντίζεται, τα φέσια στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο εκτοξεύονται, ωστόσο το σύστημα –του υπουργείου Εργασίας – ΕΡΓΑΝΗ καταγράφει αύξηση της απασχόλησης!

Παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι καταρτισμένοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ελλάδα για να βρουν εργασία και το «brain drain» αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, η ΕΡΓΑΝΗ μας πληροφορεί ότι το Μάρτιο καταγράφηκε αύξηση της «μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα» με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 29.351 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα με τα στοιχεία, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 149.028, ενώ οι αποχωρήσεις σε 119.677. Από τις 119.677 συνολικά αποχωρήσεις, οι 57.573 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 62.104 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Μαρτίου 2016 καταγράφεται θετική, για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις