ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Le Figaro: Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί - Η Αθήνα αψηφά και πάλι τους δανειστές

Le Figaro: Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί - Η Αθήνα αψηφά και πάλι τους δανειστές

«Η Αθήνα αψηφά και πάλι τους δανειστές με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανακοινώνει ότι θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα δύο νομοσχέδια, χωρίς όμως αυτά να έχουν επικυρωθεί από τους πιστωτές, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», επισημαίνοντας ότι, «για ακόμα μία φορά ο πόλεμος έχει κηρυχθεί».

Όπως εκτιμά η εφημερίδα, «για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναζητά τους περισσότερους συμμάχους, μεταβαίνοντας πρώτα στο Παρίσι».

Παράλληλα, η Figaro σχολιάζει και την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να προχωρήσει στην κατάθεση δύο νομοσχεδίων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συμφωνία με το Κουαρτέτο.

«Για να είναι σίγουρος ότι θα ακουστεί, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα δύο νομοσχέδια, το ένα σχετικά με τις συντάξεις και το άλλο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, χωρίς όμως να έχει την πρώτη αξιολόγηση σε ότι αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Με άλλα λόγια, χωρίς την επικύρωση των πιστωτών. Έτσι, για ακόμη μία φορά, ο πόλεμος έχει κηρυχθεί», υπογραμμίζει η εφημερίδα.