ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίδειξη κυριαρχίας το ΔΝΤ: Ο Τόμσεν σήμερα μιλά για την Ελλάδα

Σε επίδειξη κυριαρχίας το ΔΝΤ: Ο Τόμσεν σήμερα μιλά για την Ελλάδα

Tα χαρτιά του για την Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει σήμερα στις 4.15 το απόγευμα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Ο Τόμσεν θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσει η ελληνική αξιολόγηση και οι αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Μετά από τις διαδοχικές χθεσινές τοποθετήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία εξέφρασε σκεπτικισμό για τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, ο Τόμσεν αναμένεται να ερωτηθεί για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος και το τι πραγματικά ζητά το Ταμείο από την κυβέρνηση, στη βάση του «ρεαλισμού» που υπογράμμισε χθες η επικεφαλής του Ταμείου.

Δεδομένης της παρέμβασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times όπου ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν κατανοεί γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε αλλαγές του σχεδίου μεταρρυθμίσεων με τρόπο που δεν επηρεάζει την απλότητα και την απόδοση αλλά κάνει τη μεταρρύθμιση λιγότερο προοδευτική, μεταφέροντας σημαντικό μέρος του βάρους στους φτωχότερους», ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ θα κληθεί να δικαιολογήσει και τη συγκεκριμένη επιλογή του Ταμείου.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr

Ρoή Ειδήσεων