ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Το ΔΝΤ ζητούσε πάντα περισσότερα μέτρα και έπεφτε έξω

Στουρνάρας: Το ΔΝΤ ζητούσε πάντα περισσότερα μέτρα και έπεφτε έξω

Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ζητούσε πάντα αρχικά περισσότερα μέτρα από την Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων των μνημονίων, για να συμβιβασθεί στη συνέχεια, εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΤ 1, ανέφερε ως παράδειγμα τη διαπραγμάτευση του 2013, όταν το ΔΝΤ ζητούσε περισσότερα μέτρα για να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα του 2014, ενώ τελικά η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2014.

«Από το 2012 ήταν η ελληνική και η ευρωπαϊκή πλευρά που είχαν δίκαιο και το ΔΝΤ έπεσε έξω πολλές φορές», τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην Διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, δήλωσε ότι το ΔΝΤ είχε υπολογίσει το 2014 στα 19 δισ. ευρώ τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος στα 6,5 δισ. ευρώ. Το Φθινόπωρο του 2014, πρόσθεσε, η αξιολόγηση που έκανε η ΕΚΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών δικαίωσε τις εκτιμήσεις της ΤτΕ και όχι του ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις