ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για χειραγώγηση της Αγοράς από τη Deutsche Bank στην αρχή της οικονομικής κρίσης

Εισαγγελική έρευνα για χειραγώγηση της Αγοράς από τη Deutsche Bank στην αρχή της οικονομικής κρίσης

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στην Ιταλία με στόχο να διερευνηθεί κατά πόσον η Deutsche Bank προέβη σε χειραγώγηση της Αγοράς στην υπόθεση πώλησης ιταλικών κρατικών ομολόγων αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρών, πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τις ιταλικές αρχές και θα παρέχει όσα στοιχεία της ζητηθούν από τη ρυθμιστική αρχή της αγοράς Consob για το σχετικό ερώτημά που αφορά την υπόθεση του 2011.

Η γερμανική τράπεζα είχε πουλήσει τα ομόλογα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 την περίοδο που η ιταλική οικονομία ξεκίνησε να βουλιάζει στα θολά νερά της κρίσης χρέους, γεγονός που σταδιακά οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η εισαγγελική έρευνα εστιάζει στο γεγονός ότι η Deutsche Bank είχε ενημερώσει τους πελάτης της σε σχετικό σημείωμα, που είχε εκδοθεί στις αρχές του 2011, ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, ενώ στη συνέχεια η ίδια προέβη σε πώληση σχεδόν του 90% των ιταλικών κρατικών ομολόγων στην κατοχή της.

Σχετικές ειδήσεις