ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δεν συμφωνήσαμε συμπληρωματικό μνημόνιο αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις

Μοσκοβισί: Δεν συμφωνήσαμε συμπληρωματικό μνημόνιο αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις

Την άποψη ότι στο Eurogroup της Τρίτης κέρδισαν και η Ελλάδα και οι δανειστές εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Πιερ Μοσκοβισί.

«Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι win-win», λέει ο Επίτροπος Πιές Μοσκοβισί σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MNI και διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί συμπληρωματικού μνημονίου.

«Χρειάζεται μόνο να εγκριθούν συμπληρωματικές τεχνικές λεπτομέρειες», λέει, τονίζοντας, όμως, ότι οι δανειστές θα είναι σε ύψιστη επιφυλακή για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων.

Σπεύδει να προσθέσει ότι έρχονται και άλλα ξενύχτια στο Eurogroup για την Ελλάδα, «καθώς υπάρχει ακόμη δουλειά». Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ αποκαλύπτει πως 9 από τις 11 ώρες που διήρκησε το Eurogroup ξοδεύτηκαν για να πειστεί το ΔΝΤ να παραμείνει στη συμφωνία.

«Εργαζόμαστε στο πλαίσιο των υπαρχόντων MoU», τονίζει και υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη με τις υπάρχουσες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και έδωσε μάχη για μια μεγάλη δόση που θα δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία.

Προειδοποιεί όμως ότι οι δανειστές θα είναι σε ύψιστη επιφυλακή για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα κρίνουν το μέλλον του προγράμματος και των μελλοντικών αποφάσεων για το χρέος.

«Η απόφαση της συνόδου θα δώσει «οξυγόνο» στην οικονομία και εάν η κυβέρνηση τη βάλει σε πράξη, τότε η ανάπτυξη του 2017 θα είναι της τάξεως του 2,7%», υποστηρίζει ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς για τον κ. Τσακαλώτο είπε πως είναι καλός διαπραγματευτής, εποικοδομητικός, σοβαρός και όλοι στο Eurogroup τον ευχαρίστησαν. «Θέλω και εγώ να του πω ένα ευχαριστώ», είπε.

Ερωτώμενος εάν την αλλαγή στάσης επέβαλε η κυρία Λαγκάρντ, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι και το «staff» του ΔΝΤ έδωσε τη συγκατάθεσή του και η φυσική παρουσία του Π.Τόμσεν ήταν απόδειξη περί τούτου.

Σχετικές ειδήσεις