Μοσκοβισί: Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει εντός Ιουνίου

Newsbomb

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος από τη μια είπε ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ έρχεται, από την άλλη προειδοποίησε ότι η Ελλάδα έχει λίγες ώρες μόνο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στην αρμόδια Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σημείωσε: «Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες».

«Είμαι βέβαιος ότι η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει πριν από το Eurogroup για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοικτά», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί και ανέφερε πως η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισεκ. ευρώ μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων. Τόνισε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις, όπως τις χαρακτήρισε, που ψηφίστηκαν από τη Βουλή είναι αναγκαίες.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved