ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Γονατίζουν τα νοικοκυριά - Στο «κόκκινο» τα φέσια στην εφορία

Φορολογικό: Γονατίζουν τα νοικοκυριά -  Στο «κόκκινο» τα φέσια στην εφορία

Τα «χαράτσια», η φοροκαταιγίδα και η αύξηση του ΦΠΑ έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες που πλέον έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να ανταποκριθούν σε φορολογικές υποχρεώσεις.

«ΕΚΡΗΞΗ» ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΡΕΩΝ – ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η άγρια λιτότητα , την οποία συνεχίζει απρόσκοπτα και ενίοτε σκληρότερα η αριστερή κυβέρνηση, έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά, τα οποία διοχευεουν τα πενιχρά έσοδα από μισθούς σε ανελαστικές ανάγκες, όπως το φαγητό και οι λογαριασμοί και αφήνουν στην άκρη τα χαράτσια.

Έτσι, το κανόνι των νοικοκυριών στην εφορία έφτασε τα 4,33 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2016, ενώ ειδικά τον Απρίλιο οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν τα 700 εκατ. ευρώ!

Την ίδια στιγμή, το ΥΠΟΙΚ στέλνει «ραβασάκια» ακόμα και για χρέη 30 ευρώ, προκειμένου να τρίξει τα δόντια στους πολίτες και να εισπράξει έστω και ψιλά, καθώς η υστέρηση εσόδων απειλεί με εκτροχιασμό τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Μάλιστα, οι αριθμοί δείχνουν ότι η επιδείνωση είναι ραγδαία και η δυσκολία των φορολογουμένων να πληρώσουν είναι διαρκώς αυξανόμενη. Έτσι διαιωνίζεται ο φαύλος και ισοπεδωτικός κύκλος της επιβολής νέων φόρων, επειδή υπάρχει διαρκής υστέρηση στην είσπραξη εσόδων από τους παλαιότερους.

Σχετικές ειδήσεις