ΥΠΟΙΚ: Νέα φοροεπιδρομή σε διαμονή και σταθερή τηλεφωνία!

Newsbomb

ΥΠΟΙΚ: Νέα φοροεπιδρομή σε διαμονή και σταθερή τηλεφωνία!

Χωρίς τέλος και… ανάσα η αφαίμαξη και το γονάτισμα των Ελλήνων από την Αριστερή κυβέρνηση που σπεύδει να εφαρμόσει το «συμπληρωματικό» Μνημόνιο – Νέος φόρος σε αγροτεμάχια και διαμονή – «Διπλός» ΕΝΦΙΑ για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας!

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται, μάλιστα, πυρετωδώς για την είσπραξη των φόρων, καθώς με αποφάσεις που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ορίζονται τα εξής:

- ΕΝΦΙΑ 2016: Στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί φέτος, από τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο και μετά, τα αγροτεμάχια που έχουν δηλωθεί στο Ε9 από τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ) θα προσαυξήσουν το συμπληρωματικό φόρο, που από φέτος επιβάλλεται από σύνολο περιουσίας 200.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Δείτε τι θα πληρώσουμε για το 2016

- Φόρος διαμονής: Ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται από την 1-1-2018 σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα, ανά ημερήσια χρήση δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας, ως εξής:

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

1-2 αστέρων: 0,50€
3 αστέρων: 1,50€
4 αστέρων: 3,00€
5 αστέρων: 4,00€

Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα:

1-2 κλειδιών: 0,25€
3 κλειδιών: 0,50€
4 κλειδιών: 1,00€

Ο φόρος θα επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις κατά την έκδοση του φορολογικού στοιχείου και θα αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε φορολογικού στοιχείου. Ο εν λόγω φόρος δεν θα επιβάλλεται στις περιπτώσεις δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις ως άνω επιχειρήσεις.

- Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας: Από την 1-1-2017 θα επιβάλλεται τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας», το οποίο θα βαρύνει τους συνδρομητές (καταναλωτές-πελάτες) των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό θα επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης, ενώ θα υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του ΦΠΑ.

Θα εισπράττεται, δε, από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και θα αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

- Συμμετοχή του Δημοσίου στα μεικτά κέρδη των τυχερών παιγνίων: Για όλα τα τυχερά παίγνια, η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε 35% επί του μεικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας.

Τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αποδίδονται στο Δημόσιο εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν.

Το μέτρο αυτό ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016. Για έσοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1-1-2016 έως και το τέλος του προηγούμενου μήνα από το μήνα δημοσίευσης του σχετικού νόμου (30-4-2016), η καταβολή θα πραγματοποιείται εμπρόθεσμα εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα δημοσίευσης του νόμου.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το ειδικό τέλος των 0,05 ευρώ, ανά στήλη, σε κάθε παίγνιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, καταργήθηκε -με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4346/2016- από τότε που άρχισε να ισχύει, δηλαδή από την 1-1-2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved