ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλήθειες και μύθοι για την υπόθεση Αττικής - Protonbank

Αλήθειες και μύθοι για την υπόθεση Αττικής - Protonbank
Ως σενάριο κυκλοφορούσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή που προέκυψε θέμα με την Protonbank...

Ως σενάριο κυκλοφορούσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή που προέκυψε θέμα με την Protonbank.

Ότι δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κάποια άλλη τράπεζα η οποία θα αναλάβει να τη "βοηθήσει" να βγει από το τούνελ στο οποίο δείχνει ότι εισέρχεται, λόγω των γνωστών θεμάτων που φέρονται να έχουν ανακύψει με το βασικό της μέτοχο.

Κι από τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουσθεί στην αγορά ότι θα μπορούσε να αναλάβει το σχετικό έργο, ήταν αυτό της Τράπεζας Αττικής, η οποία μετοχικά ελέγχεται, πλειοψηφικά, από το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ).

Πριν από 24 ώρες, ωστόσο, η σχετική φημολογία άρχισε να παίρνει τέτοιες διαστάσεις, που ανάγκασαν τη διοίκηση της Αττικής, να "βγει" και να επιβεβαιώσει με μια λακωνική ανακοίνωση πως όντως ενδιαφέρεται για την περίπτωση της Protonbank. Ωστόσο, μεταξύ άλλων, υπάρχουν δύο κρίσιμα θέματα στην υπόθεση που ακόμα εκκρεμούν.

Το ένα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η επιβεβαίωση της πληροφορίας δεν συνεπάγεται κιόλας ότι το deal έχει ...γίνει. Απομένουν να διευκρινισθούν ακόμα πολλά, πριν οτιδήποτε θεωρηθεί τετελεσμένο, υποστηρίζεται αρμοδίως. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία συμφωνία, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα κι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Το άλλο αφορά στη στάση της ίδιας της Protonbank. Η οποία, ποτέ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. Ούτε σε επίπεδο διοίκησης, ούτε σε επίπεδο μετόχων. Κι επειδή είναι ο έτερος πόλος της υπόθεσης, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η δική της επίσημη αντίδραση, που μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα τα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι το γεγονός πως η Αττικής επισημοποίησε το ενδιαφέρον της για την Proton, δεν συνεπάγεται κιόλας ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος ...συγκέντρωσης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι συνθήκες, εν προκειμένω, είναι ιδιαίτερες κι αυτό γίνεται αντιληπτό απ' όλους. Το θέμα, πάντως, παρακολουθείται στενά απ' όλους τους έμμεσα ή άμεσα ενδιαφερόμενους και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, προσεχώς, προς τη μια (deal) ή προς την άλλη (μη deal) κατεύθυνση.

Πηγή: www.newscode.gr