ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ - Νέα «βόμβα»: Γιατί φέτος θα πληρώσουμε περισσότερο

ΕΝΦΙΑ - Νέα «βόμβα»: Γιατί φέτος θα πληρώσουμε περισσότερο

Νέα – δυσβάστακτα- βάρη θα φορτωθούν τα νοικοκυριά, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις!

Σα να μην έφτανε η διατήρηση του ίδιου του ληστρικού φόρου, ο οποίος επιβάλλεται σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τώρα η εξόφλησή του θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι δόσεις μειώνονται.

Τη σχετική «αποκάλυψη» για τα σχέδια της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον Realfm.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, τα εκκαθαριστικά θα τα λάβουν οι φορολογούμενοι από το Σεπτέμβριο και μετά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Αλεξιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85%

«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης ρωτήθηκε επίσης και για τα τέλη κυκλοφορίας και απάντησε ότι Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

Σχετικές ειδήσεις