Πιτσιόρλας: Ή θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας, ή θα μεγαλώσουμε την πίτα

Πιτσιόρλας: Ή θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας, ή θα μεγαλώσουμε την πίτα

«Η συζήτηση περί ασημικών αντανακλά ιδεολογίες του παρελθόντος, ή θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας ή θα μεγαλώσουμε την πίτα» υπογράμμισε  ο Στέργιος Πιτσιόρλας. «Οι αποκρατικοποιήσεις είναι αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη» τόνισε.

Όπως ανέφερε, την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ως στόχο έχει να φέρει 6,2 δισ. ευρώ έως τέλος του 2018, με οικονομικό αποτέλεσμα 2 δισεκ. έως το τέλος του 2016. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

«Έχουμε ολοκληρώσει αρκετές ιδιωτικοποιήσεις, όπως το λιμάνι του Πειραιά και ο ΟΔΙΕ, ενώ είμαστε στο μέσον των διαπραγματεύσεων για την παράταση της σύμβασης του Ελευθέριος Βενιζέλος. Σχεδιασμοί γίνεται και για την παραχώρηση μαρίνων και της Εγνατίας οδού» εξήγησε.

«Όλες οι διαδικασίες είναι αδιάβλητες... Όλες οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για να μην αυθαιρετεί κανείς στους διαγωνισμούς» διαβεβαίωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Διευκρίνισε πάντως ότι τα περιθώρια αλλαγών στη σύμβαση για τον αερολιμένα στα Σπάτα δεν είναι πολλά, γιατί τότε θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός. «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια αλλαγών όμως» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στην COSCO, σχολίασε ότι θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας. «Πετύχαμε 850 εκατ. ευρώ ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.