ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2016, πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας και ο Αντιπρόεδρος κ. Andrey Pogoreletc.

Πρόκειται για την πλέον δημοφιλή ετήσια διοργάνωση με εστίαση στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα της Ρωσίας, των αναδυόμενων αγορών αλλά και του κόσμου εν γένει, που προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 10.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 60 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και των σχετικών επαφών, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το Roscongress Foundation και άλλα Ευρωπαϊκά – Ρωσικά Επιμελητήρια αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και τη δημιουργία μιας κοινής οικονομικής ζώνης από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ. Επίσης, συμφωνήθηκε και η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών που εκπροσωπούν το Ελληνικό και το Ρωσικό Φάρμακο.

Εκ μέρους του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπήρξαν επιτυχείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών – Ρωσικών Επιμελητηρίων και την αναβαθμισμένη παρουσία τους στις επόμενες διοργανώσεις του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Διεθνές Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν σωρεία συναντήσεων με Φορείς και επιχειρήσεις της Ρωσίας όπως είναι: η Ένωση Τραπεζών της Ρωσίας, το Russian Union of Industrials and Entrepreneurs, το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανίας της Ρωσίας, η Coca – Cola, η Ομοσπονδία των Κατασκευαστών της Ρωσίας, η Delovaya Russia, όπως και συναντήσεις με την Ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

Σχετικές ειδήσεις