ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Οδηγίες …επιβίωσης και εξόφλησης για φόρους και οφειλές

Φορολογικό: Οδηγίες …επιβίωσης και εξόφλησης για φόρους και οφειλές

Εκατομμύρια νοικοκυριά μετρούν ακόμα και το …τελευταίο σεντς για να πληρώσουν τις επερχόμενες φορολογικές υποχρεώσεις, δηλαδή δόση φόρου εισοδήματος, και ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη 13 Ιουλίου, τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία πολλαπλασιάζονται κάθε μήνα και έχουν χτυπήσει πλέον «κόκκινο».

Προκειμένου να βγει ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών, υπάρχουν δυνατότητες εξόφλησης σε δόσεις.

Μια από αυτές είναι η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να διαθέτουν επαρκές πιστωτικό όριο και να θυμούνται ότι αν δεν εξοφλήσουν εγκαίρως, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά επιτόκια.

Μια λύση ακόμα είναι να ενταχθεί κανείς στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Η ένταξη στη ρύθμιση γίνεται κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης στην εφορία.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο της ρύθμισης είναι 8,76% ετησίως, ενώ προβλέπεται αυτόματη προσαύξηση 15% στο ποσό της δόσης, εφόσον καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Ένας ακόμη τρόπος, είναι να αφήσουν οι υπόχρεοι τις οφειλές τους να καταστούν ληξιπρόθεσμες και να «βάζουν» όσα χρήματα μπορούν κάθε φορά που έχουν τη δυνατότητα, ρισκάροντας όμως κατασχέσεις.

Σχετικές ειδήσεις