ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Τσίπρας θα καταπατούσε όλες τις υποσχέσεις

FAZ: Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Τσίπρας θα καταπατούσε όλες τις υποσχέσεις

Μια «χώρα σε σοκ» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε ειδικό αφιέρωμα που κάνει στο οικονομικό της ένθετο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, που αναφέρεται στο ρεπορταζ της FAZ «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η πρώτη κυβέρνηση κατά της πολιτικής λιτότητας μέσα στην ευρωζώνη, η αναβίωση του ονείρου της ελληνικής αριστεράς που ηττήθηκε στον εμφύλιο του 1949, συνεχίζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του, και αυτό μέσα σε μια ύφεση που διαρκεί εδώ και επτά χρόνια, με εισοδήματα που συρρικνώνονται και την ανεργία που φθάνει το 24%, την υψηλότερη στην Ευρώπη».

Το άρθρο αναφέρει ότι η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αλλά και απάθειας: «Το σοκ είναι πολύ βαθύ για την ρεαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η τελευταία ελπίδα που είχε απομείνει σε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό, ένας φάρος στα πολιτικά ερείπια της Ελλάδας. Και παρόλο που όλοι ήξεραν πόσο εύκολα λένε λόγια οι πολιτικοί, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Τσίπρας, η ενσάρκωση της πολιτικής και κοινωνικής νέας αρχής, θα καταπατούσε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και θα τις έστρεφε στην άλλη κατεύθυνση. Αντί για την σοκολάτα που του υποσχέθηκαν, το παιδί εισέπραξε ένα χαστούκι. Αυτή είναι η κατάσταση. Παραίτηση, απογοήτευση, πικρία. Τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν έγινε καλύτερο για τους πολίτες. Αντίθετα. Για αυτό και υπάρχει αυτή η απάθεια, το σοκ».

Μάλιστα, στο άρθρο σημειώνεται ότι χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας: Περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια οικονομική πολιτική που θα φέρει επιχειρήσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πολιτική σταθερότητα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Η κυβέρνηση αντιδρά όμως διστακτικά, με μισή καρδιά, αντιπαραγωγικά».

Σχετικές ειδήσεις