ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άλλη διάσταση ο Τσακαλώτος: Βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται

Σε άλλη διάσταση ο Τσακαλώτος: Βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται

Για αλλαγή σελίδας μιλάει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη στιγμή που τα λουκέτα πέφτουν βροχή και έρχεται θύελλα στα εργασιακά.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας Χρηματοδότησης για τη δημιουργία Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Η Ελλάδα αλλάζει πλέον σελίδα καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης, με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε η εκταμίευση των 7.5 δις. ευρώ και η επαναφορά του waiver καθώς επίσης και η συμφωνία για το χρέος, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15 Ιουλίου 2016, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη, του αναπλ. υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Φωτάκη και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Τζ, Τέιλορ, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε : «Η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ελληνικού Δημοσίου, υποδηλώνει για άλλη μία φορά, τη σημασία που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στην Έρευνα και Καινοτομία. Αφορά στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας καθώς και το σχέδιο νόμου το οποίο σύντομα θα τεθεί προς ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ΕΛΙΔΕΚ είναι ένα νέο, ευέλικτο και αξιοκρατικό Ίδρυμα, με εστίαση στην υποστήριξη της Έρευνας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στην πρώτη φάση λειτουργίας του θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EΤΕπ) (180 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (60 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία). Σκοπός του εν λόγω Ιδρύματος είναι κυρίως η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων μετά από αξιολόγηση».

Σχετικές ειδήσεις