ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται Αθήνα ο Λιου: «Μεταρρυθμίσεις και γρήγορα αν θέλετε ελάφρυνση»

Έρχεται Αθήνα ο Λιου: «Μεταρρυθμίσεις και γρήγορα αν θέλετε ελάφρυνση»

Επίσκεψη στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, προκειμένου να πιέσει για την εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» που θα ανοίξουν το δρόμο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με τον Λιου, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Κατόπιν θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων