ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίστα Μπόργιανς: Στην «τσιμπίδα» της εφορίας 1000 καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες

Λίστα Μπόργιανς: Στην «τσιμπίδα» της εφορίας 1000 καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες

Περισσότερες από 1000 δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς η οποία περιείχε ονόματα καταθετών που «έβγαλαν» χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, έχουν σχηματιστεί και διαβιβασθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία της λίστας Μπόργιανς και της λίστας των ομολόγων καθώς και 191 δικογραφίες από τη λίστα Λαγκάρντ. Όλες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

Από αυτές τις δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων περίπου ευρώ.

Αναφορικά με τις δικογραφίες των 65 CD, ο οικονομικός εισαγγελέας, είπε ότι έχουν σχηματιστεί 284 δικογραφίες, ίσως και περισσότερες, και έχουν και αυτές επίσης διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές δικογραφίες, ενώ από τις δικογραφίες αυτές, «έχουν περαιωθεί 36 τον αριθμό, γιατί μέχρι τον Απρίλιο του 2016 είχαμε μόνο ένα τμήμα, το οποίο είχε 18 άτομα και έχει καταλογισθεί το ποσό των 99 εκατομμυρίων ακόμα και με αυτή την περαίωση των 36 υποθέσεων».

Σχετικές ειδήσεις