Το success story του Τσίπρα: Τα «παίρνει» όλα με φόρους!

Newsbomb

Το success story του Τσίπρα: Τα «παίρνει» όλα με φόρους!

Η πλασματική εικόνα για την οικονομία που παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του, καταρρίπτεται πλέον και από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Μισό δισ. ευρώ μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων και μισό δισ. αυξήθηκαν οι φόροι - Ο απόλυτος δημοσιονομικός παραλογισμός - Συνεχίζει ακάθεκτος τη φτωχοποίηση του λαού μέχρι να υπάρξει απόλυτος εξευτελισμός της ποιότητας ζωής

Το μοντέλο της φτωχοποίησης του λαού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του συνεχίζουν να υπηρετούν την εσωτερική υποτίμηση παρά την πανθομολογούμενη αποτυχία αυτής της μεθοδολογίας.

Ο κ. Τσίπρας, με τις ευλογίες των δανειστών συνεχίζει την εσωτερική υποτίμηση μέχρι να υπάρξει απόλυτος εξευτελισμός της κοινωνίας.

Κι όλα αυτά βεβαίως γίνονται χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από τα διάφορα αντιμνημονιακά κινήματα που έσφυζαν από αντίδραση με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τούτο, είναι και από τα βασικά επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι όσο ο κ. Τσίπρας ελέγχει τα δήθεν επαναστατικά και ριζοσπαστικά κινήματα, τόσο οι δανειστές θα παρατείνουν την παραμονή του στην εξουσία.

Προσέξτε λοιπόν τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

Κατά 500 εκατ. ευρώ ή 1,8% μειώθηκε το α’ τρίμηνο εφέτος το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά και διαμορφώθηκε σε 26,4 δισ. ευρώ από 26,9 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο πέρσι.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων της ΕΛΣΤΑΤ και συνάδουν με τα στοιχεία για τους τριμηνιαίους λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία:

Το α΄ τρίμηνο εφέτος οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία αυξήθηκαν κατά 490 εκατ. ευρώ, σε 3,719 δισ. ευρώ από 3,229 δισ. ευρώ (αποτελούν εφέτος το 19,7% των συνολικών εσόδων από 18,9% το α’ τρίμηνο πέρσι.

Παράλληλα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 2,7%, από 29,7 δισ. ευρώ σε 28,9 δισ. ευρώ. Ενώ, το ποσοστό αποταμίευσης ήταν -9,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με -0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα επίσης με τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων, το α’ τρίμηνο εφέτος οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 28,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, από 2,361 δισ. ευρώ σε 3,037 δισ. ευρώ. Το ποσοστό των επενδύσεων του τομέα που ορίζεται ως οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου προς την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, ήταν 24,8% εφέτος σε σχέση με 18,8% πέρυσι.

Η εικόνα της πραγματικής οικονομίας είναι εξόχως θλιβερή αφού όπως μπορείτε να αντιληφτείτε δεν υπάρχει καμία απολύτως αποταμίευση από το μέσο Έλληνα πολίτη και καταρρίπτεται πλήρως το επιχείρημα των διαφόρων φωστήρων του οικονομικού επιτελείου, ότι «ακόμα υπάρχει… λίπος στην αγορά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved