Σταϊκούρας: Έχουμε βρει τα ισοδύναμα για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ

newsbomb

Σταϊκούρας: Έχουμε βρει τα ισοδύναμα για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ
Επιμένει η ΝΔ στη δυνατότητα μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, στην οποία αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Σήμερα (09/09/2016) ήταν η σειρά του συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, να επαναλάβει τη συγκεριμένη εξαγγελία.    

«Το κόστος μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας, κατά 30%, στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες (08/09/2016), έχει υπολογιστεί σε 700-800 εκατ. ευρώ και η ΝΔ έχει μελετήσει μία σειρά δημοσιονομικών ισοδυνάμων από το σκέλος των δαπανών, προκειμένου να γίνει αυτή η μείωση», δήλωσε στο Πρακτορείο FM, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι το 2014, όταν σταθεροποιήθηκε η οικονομία, η ΝΔ προχώρησε στις πρώτες στοχευμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Ερωτηθείς για τις δημοσιονομικές περιοχές, στις οποίες θα μπορούσαν να περιοριστούν οι δαπάνες, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε: «Μπορούν να περιοριστούν λίγο ακόμη οι λειτουργικές δαπάνες, δεν είναι απεριόριστα τα περιθώρια, είναι όμως υπαρκτά. Μπορεί να τεθεί σαφής δημοσιονομικός προγραμματισμός και στόχοι στα νομικά πρόσωπα της γενικής κυβέρνησης, καθώς υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις μαζικές μεταφορές, να αξιολογηθεί καλύτερα η συνεισφορά των νομικών προσώπων, να εξορθολογιστεί η μισθολογική δαπάνη, να σταθεροποιηθεί το ποσοστό προσλήψεων προς αποχωρήσεις σε έναν δείκτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved