ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μας τρολάρει ο Τσακαλώτος – Προβλέπει τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Μας τρολάρει ο Τσακαλώτος – Προβλέπει τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία και οι πολίτες «γονατίζουν» από τις περικοπές και τη φοροκαταιγίδα, ο υπουργός Οικονομικών «ανακάλυψε» ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, την «ανακάλυψη» αυτή μοιράστηκε με τους ομολόγους τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στη Μπρατισλάβα. Εκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως το 2016 θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Αυτό που επιχείρησε να κάνει ο υπουργός Οικονομικών ήταν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη «διαταγή» που έλαβε από το Eurogroup για επίσπευση υλοποίησης των προαπαιτούμενων προκειμένου να καταβληθεί η υποδόση των 2,8 δις ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι ουσιαστικά και ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός δεν αρνήθηκε τις πιέσεις που δέχθηκε, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθούν σύντομα τα ορόσημα για την εκταμίευση της υποδόσης».

Όσον αφορά στο χρέος, η ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να καθοριστούν τα μεσοπρόθεσμα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σχετικές ειδήσεις