ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Παραδέχεται την επερχόμενη λαίλαπα στα εργασιακά και τα ρίχνει όλα στο ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Παραδέχεται την επερχόμενη λαίλαπα στα εργασιακά και τα ρίχνει όλα στο ΔΝΤ

«Αρμαγεδδών» θα παρασύρει τις εργασιακές σχέσεις, όπως προκύπτει από τα λόγια του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, από την «πρεμιέρα» κιόλας των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

«ΕΜΠΛΟΚΗ» ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΚΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έως τώρα διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι θέλει επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τώρα αρχίζει να προετοιμάζει τον ελληνικό λαό ότι επίκειται …σφαγή, με αιχμή του δόρατος τις ομαδικές απολύσεις.

Αν διαβάσει κανείς πίσω από τα λόγια του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος μίλησε για αποφάσεις που θα ληφθούν μετά τηην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σς μεγάλη εταιρία έχει προσφύγει ζητώντας απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων), μπορεί να διακρίνει ότι με πρόσχημα την όποια δικαστική απόφαση, θα ανοίξει ο δρόμος για να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις, χωρίς να χρειάζεται πλέον υπουργική συναίνεση.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός έριξε τις ευθύνες στο ΔΝΤ για τις διαφαινόμενες σκληρές αποφάσεις «Είναι τόσο ακραίες οι διαφορές μας με το ΔΝΤ, όπου κάθε ουσιώδης συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαμε ένα κείμενο αναφοράς, όπως είναι αυτό της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», είπε και σημείωσε ότι το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου

«Ήταν μία διερευνητική και διαδικαστική συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς για τα εργασιακά.

Υποστήριξε δε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Επίσης, όπως σημείωσε, η επόμενη συνάντηση που θα αφορά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις