ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην πρώτη θέση των ετήσιων δαπανών το ελληνικό Δημόσιο

Στην πρώτη θέση των ετήσιων δαπανών το ελληνικό Δημόσιο

Από τις υψηλότερες ετήσιες δαπάνες Δημοσίου κατέχει η Ελλάδα, όπως αποκαλύφθηκε σε σχετική έκθεση στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Την σχετική έκθεση δημοσιεύει το capital.gr κάνοντας λόγο για δαπάνες της τάξης του 55% του ΑΕΠ, ενώ άξιο λόγου είναι πως μόνο η Γαλλία και η Φινλανδία έχουν υψηλότερες.

Μάλιστα την ώρα που η φοροκαταιγίδα σαρώνει μισθωτούς και συνταξιούχους τα νούμερα για την μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου δείχνουν άυξηση 1,5%.

Η έκθεση φανερώνει πως η σπατάλη στο Δημόσιο καλά κρατεί παρά τις απολύσεις τις μειώσεις και την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα που έχουν επιχειρήσει όλες οι κυβερνήσεις. Να σημειωθεί πως ήδη οι δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και άλλους τομείς είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ και τα σχετικά νούμερα αποκλύπτουν την κακοδιαχείριση από πλευράς κυβέρνησης.

dhmosio

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, το θέμα των δαπανών του Δημοσίου τέθηκε και στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών.

Οπως γράφει το capital.gr η «επισκόπηση δαπανών» γίνεται με βρετανική τεχνική βοήθεια και ξεκινά πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού.

Ο κ. Χουλιαράκης είχε δηλώσει τον Ιούλιο στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού της Βουλής ότι είναι στόχος της κυβέρνησης να μειωθούν οι φόροι μέσω της επισκόπησης των δημοσίων δαπανών κωδικό-κωδικό.

«Από τα αυξημένα έσοδα και την εξοικονόμηση πόρων θα προκύψουν φοροαπαλλαγές» είχε δεσμευτεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις