ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Süddeutsche Zeitung: «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν» στην Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν» στην Ελλάδα

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα από την ελληνική βουλή, το οποίο επέτρεψε την ένταξη κρατικής περιουσίας στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Υπό τον τίτλο «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung την έγκριση από την ελληνική βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τη νύχτα της Τρίτης, με στόχο την εκταμίευση των υπολειπόμενων 2,8 δις ευρώ. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε: Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

Στο άρθρο σύμφωνα με τη DW σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και την κρατική της περιουσία για τη διάσωση – μεταξύ άλλων υπηρεσίες ύδρευσης και παρόχους αερίου», γράφει η SZ και παρατηρεί: «Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα άβολα για τον Τσίπρα, αναφέρετια στην υποσχεθείσα από τους δανειστές συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει τέλος ότι «το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περνά ο Τσίπρας από τη βουλή είναι ακόμη ένα ένα από τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι αθετεί τον λόγο του. Η κυβέρνησή του ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας. Μια ακραιφνής πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν ταιριάζει στο DNΑ του αριστερού Τσίπρα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η SZ.

Σχετικές ειδήσεις