Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Ο Ντάισελμπλουμ «ξεκόβει» κάθε συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Ο Ντάισελμπλουμ «ξεκόβει» κάθε συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Μπορεί στην κυβέρνηση να έχουν ποντάρει όλα τα «χαρτιά» τους σε μια σύντομη απόφαση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις. 

Μιλώντας στον απεσταλμένο του ANT1 στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζητά το ΔΝΤ (ανακούφιση του χρέους), το Eurogroup το τοποθετεί προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018. 

«Υπάρχει ένα θέμα “χρόνου”. Εκείνοι θέλουν να έχουν νούμερα για την ανακούφιση του χρέους ήδη από τώρα, κάτι που το καταλαβαίνω, διότι πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους. Το Eurogroup είναι της γνώμης ότι είναι πολύ νωρίς, μπορούμε να είμαστε πιο πλήρεις προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018. Αυτό αφορούν οι μεταξύ μας συνομιλίες. Σήμερα είναι πολύ νωρίς», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.  

Με τη δήλωσή του αυτή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζει «φρένο» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σύμφωνα με τους οποίου η ρύθμιση του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει το αργότερο έως το καλοκαίρι του 2017. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι πολιτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και το κόστος που θα επωμιστεί. Αυτό αφορά μόνο τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.