Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters για την Ελλάδα

Newsroom Newsroom

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters για την Ελλάδα

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ έχει ήδη αποφασίσει να μη μετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησαν κύκλοι κοντά στο Ταμείο.

"Από την πλευρά μας απορρίπτουμε αυτή την ιστορία του Reuters. Δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχουμε με χρηματοδότηση και πως εξετάζουμε συμμετοχή μόνο με κάποιο «ειδικό καθεστώς». Δεν υπήρξε καμία τέτοια απόφαση", ανέφεραν οι κύκλοι του Ταμείου.

Οι ίδιοι παρέπεμπαν στα όσα έχει προσφάτως δηλώσει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρρυ Ράις: "Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα πρόγραμμα που το Ταμείο μπορεί να υποστηρίξει με μια νέα συμφωνία, όπως ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές. Σε αυτό το πλαίσιο, μια ομάδα του ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα σύντομα. "

Οι πηγές του ΔΝΤ υπογράμμιζαν ότι και κατά την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν την παρελθούσα Παρασκευή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ είχε υπαινιχθεί ότι στην Ελλάδα, το ΔΝΤ έχει "εμπλακεί πλήρως".

"Αυτό που έχουμε πει σε όλους τους τόνους είναι ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα, όχι μόνο με συμβουλές πολιτικής, αλλά και με χρηματοδότηση υπό την προϋπόθεση πως το πρόγραμμα θα στηρίζεται σε δύο πόδια, ήτοι σε μεταρρυθμίσεις και σε βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου τα νούμερα να βγαίνουν", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved