Ο Κατρούγκαλος «καλύπτει» το διοικητή του ΟΑΕΕ για τις προκλητικές του δηλώσεις

Ο Κατρούγκαλος «καλύπτει» το διοικητή του ΟΑΕΕ για τις προκλητικές του δηλώσεις

Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε από την – τουλάχιστον- προβοκατόρικη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος του πρόσφερε στήριξη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, δεν αναμένεται παραίτηση του κ. Τσακίρη και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Κατρούγκαλου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Τσακίρης επισκεπτόμενος τη Φλώρινα και απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, ο κ. Τσακίρης φέρεται να απάντησε χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».

Η δήλωση αυτή του προέδρου του ΟΑΕΕ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σάλο.

Ο ίδιος, στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει και να διαψεύσει την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν. «Ήθελα απλώς να καταδείξω τη ζωηράδα και την ευρηματικότητα των Ελλήνων κι ότι δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας».

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλιτώνουμε την πληρωμή των φόρων», είπε ο ίδιος νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.