Ασπίς Πρόνοια: Κανένα σκάνδαλο! Αθώοι οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους

Άλλο ένα αποκαλούμενο ως «σκάνδαλο» που απασχόλησε…

Νέα δημοσκόπηση: Δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ

Κόντρα για την τρίτη θέση – Εκτός…

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης:Στους έξι μήνες της απαγωγής άλλαξα τρεις φορές ρούχα

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις 186 ημέρες…

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στη Μέρκελ για τις Πρέσπες

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην καγκελάριο για…

Τραγωδία στη Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος αγνοούμενος

Βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο, σε δύσβατη δασική…

Ντράγκι: Πρώτα το χρέος μετά η ποσοτική χαλάρωση

Ντράγκι: Πρώτα το χρέος μετά η ποσοτική χαλάρωση

Ο Μάριο Ντράγκι επέλεξε να συνταχθεί με την πλευρά της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ που ζητούν άμεσες αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και απέναντι από τη γραμμή ΣόϊμπλεΜέρκελ που θέλουν οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν το 2018.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε πρώιμη την όποια συζήτηση για αγορά ελληνικών ομολόγων και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καν νόημα να μιλάμε για ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση προτού υπάρξει κάποια λύση για το χρέος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για το κατά πόσον το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
 
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά πηγάζει από το γεγονός ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εκπνέει στα τέλη Μαρτίου 2017, αν και ο Μάριο Ντράγκι έχει δηλώσει ότι  μπορεί να επεκταθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την τόνωση της ανάκαμψης και την ενίσχυση του πληθωρισμού. Αν, όμως, έως τότε δεν έχει υπάρξει αξιόπιστη λύση για το χρέος, η Ελλάδα πολύ απλά θα μείνει εκτός του «φθηνού» χρήματος που προσφέρει η ΕΚΤ.

Αναλυτές τονίζουν ότι η επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, θα έχει στο επίκεντρό της και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να πιέζει τους Ευρωπαίους για λήψη αποφάσεων εδώ και τώρα.