Φωτιά ΤΩΡΑ: Στις φλόγες διαμέρισμα στο Μαρούσι από ηλεκτρική κουβέρτα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/10)…

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Ρόδο (pics)

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του 70% της βασικής ενίσχυσης

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες - Όλες οι ειδήσεις:…

ΟΠΕΚΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το επίδομα των 1.000 ευρώ - Δείτε αν το δικαιούστε

ΟΠΕΚΑ -  Όλες οι ειδήσεις: Σε εξέλιξη…

Στη Θεσσαλονίκη για προσκύνημα η Τίμια Ζώνη της Παναγιάς

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Τρίτη έως…

ΓΓΔΕ: Πάνω από τον στόχο τα έσοδα

ΓΓΔΕ: Πάνω από τον στόχο τα έσοδα

Αύξηση κατά 23,31% παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν θετικότερη εικόνα, από αυτή των προσωρινών, τόσο για το μήνα Σεπτέμβριο όσο και για το 9μηνο. 

Αυτό προκύπτει από την πορεία τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα από τα οριστικά στοιχεία προκύπτει ότι:

- Τα έσοδα (προ επιστροφών) για τον Σεπτέμβριο είναι 5,6 δισ. ευρώ, ενώ με τα προσωρινά στοιχεία ήταν 5,512 δισ. ευρώ.

- Τα έσοδα (προ επιστροφών) για το 9μηνο είναι 4,03% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού, ενώ με τα προσωρινά στοιχεία ήταν 3,79%.

- Τα καθαρά έσοδα για το 9μηνο είναι 4,34% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού, ενώ με τα προσωρινά στοιχεία ήταν 3,15%.

- Τα καθαρά έσοδα για τον Σεπτέμβριο είναι 23,31% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού, ενώ με τα προσωρινά στοιχεία ήταν 19,33%.

"Τα στοιχεία αυτά συνιστούν τεκμηριωμένη απάντηση προς όσους και όσες προφήτευαν τον εκτροχιασμό των δημοσίων εσόδων" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αναλυτικότερα τα καθαρά έσοδα για το μήνα Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 5,273 δισ. ευρώ έναντι 3,519 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι παρουσιάζοντας αύξησης 49,84%. Τα καθαρά έσοδα για το εννεάμηνο ανήλθαν σε 34,914 δισ. ευρώ έναντι 32,128 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο πέρυσι σημειώνοντας αύξηση 8,67%. Το Σεπτέμβριο τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος αυξήθηκαν 32,86% ενώ από τους φόρους στην περιουσία σημείωσαν αύξηση 2.497,56%. Οι επιστροφές εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσαν αύξηση 30,71%, ενώ στο εννεάμηνο η αύξησή τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 21,89%.