ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Η δεύτερη αξιολόγηση περνάει μέσα από το Ασφαλιστικό

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Η δεύτερη αξιολόγηση περνάει μέσα από το Ασφαλιστικό

«Φωτιά» στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις βάζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε έγγραφό του αναφορικά με την ατζέντα των διήμερων εργασιών σε Eurogroup και Ecofin, επαναφέρει το Ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «κλειδί» για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP

Επί της ουσίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ «αδειάζει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος κατά καιρούς διαβεβαίωνε πως το θέμα έχει κλείσει οριστικά και πως δεν θα σημειώνονταν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, καταρρέει για πολλοστή φορά το αφήγημα των δήθεν «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup κάνει λόγο για «ένα ευρύ φάσμα μέτρων» εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, με μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση αλλά και την αγορά εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έχει αποσαφηνίσε αν εννοεί ως μεταρρύθμιση τις αλλαγές στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ή εάν θα κινηθεί στη γραμμή ΔΝΤ που εκτιμά ότι το Ασφαλιστικό παραμένει μη βιώσιμο.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του Eurogroup επσιημαίνει ότι μέτρα λαμβάνονται επίσης στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, του χρηματοπιστωτικού, της ενέργειας, της δημόσιας διοίκησης, της νομοθεσίας σχετικά με τη στρατηγική του προϋπολογισμού για το μεσοπρόθεσμο, το επιχειρηματικό κλίμα και την εκπαίδευση του προϊόντος.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει, τέλος, ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Σχετικές ειδήσεις