ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα… μεγατόνων από Ντάισελμπλουμ: Και νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα

Βόμβα… μεγατόνων από Ντάισελμπλουμ: Και νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα

Τελειωμό δεν έχει ο ανήφορος που έχουν να τραβήξουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να υποστούν νέα… επιδρομή στις τσέπες τους το 2018.

Η λιτότητα λοιπόν, όχι μόνο φαίνεται πως δεν είναι στα… τελευταία της, με την ανάπτυξη να έρχεται στην επόμενη «στροφή», όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση προσφέροντας (τσάμπα) φρούδες ελπίδες στον ελληνικό λαό, αλλά όπως «μαρτύρησε» ο πλέον αρμόδιος Γερούν Ντάισελμπλουμ, έρχονται νέα μέτρα φοροαφαίμαξης το 2018!

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup, δεν διστάζει να καταστήσει σαφές ότι μείωση του στόχου για πλεόνασμα κάτω από 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές, οι οποίοι φαίνεται πως συνεχίζουν (για πόσο ακόμα;) να έχουν τον πρώτο και τον τελευταία χώρο στα θέματα της χώρας…

Ο Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε μάλιστα, από τη Μάλτα όπου βρίσκεται, ότι Θεσμοί και κυβέρνηση συζητούν ήδη για τα νέα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα τη μεθεπόμενη χρονιά προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, εστιάζοντας σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Και όλα αυτά, ενώ η Αθήνα περιμένει «δώρα» (ελαφρύνσεις) από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου…

Μοσκοβισί: Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να κλείσει η αξιολόγηση – Συμφωνία πριν το 2017

«Δικαιολογημένα αισιόδοξος για μια θετική συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα της Ελλάδας» στο «σημαντικό», όπως χαρακτήρισε Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, δήλωσε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί σε τηλεοπτική του συνέντευξή στο Bloomberg.

Παράλληλα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας», υπογράμμισε ο Μοσκοβισί, αναφερόμενος στην επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο επίτροπος επανέλαβε, δε, πως εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους και να δεχθούν να προχωρήσουν σε «θετικές συνομιλίες για το ελληνικό χρέος», ζητώντας και πάλι «συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους».

ΕΕ: Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, ενώ αργότερα, στις 18:15, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «THE GREEK ECONOMY CONFERENCE» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο (ώρα 20:30, ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental»).

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Σχετικές ειδήσεις