ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Να δοθεί τώρα λύση για το ελληνικό χρέος

Ντράγκι: Να δοθεί τώρα λύση για το ελληνικό χρέος

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ειδήσεις|Απομείωση χρέους: Μιλώντας ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι παρά το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, εντούτοις θα ωφεληθεί και η Ευρωζώνη από μια θετική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Στη συνέχεια απάντησε και στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί το «μομέντουμ» για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Κληθείς να σχολιάσει ορισμένες δηλώσεις ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος μπορεί να καθυστερήσει έως και δύο χρόνια, απάντησε πως «ο ελληνικός λαός έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες» και ότι «είναι πολύ σημαντικό να μη διαταραχθεί αυτή η πρόοδος».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», σημειώνοντας πως «υπάρχουν καλές προοπτικές γι' αυτό». «Είναι σημαντικό να μη χαθεί το μομέντουμ», κατέληξε ο Μ. Ντράγκι.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια συμφωνία γι' αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα», κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σχετικές ειδήσεις