Προκλητικός ο Παπαδημητρίου: Το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο

Newsroom Newsroom

Προκλητικός ο Παπαδημητρίου: Το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο

Το κοινό αίσθημα προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας που μίλησε για σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία, την ώρα που ο λαός γονατίζει από τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το βήμα του 18ου ετήσιου συνεδρίου «Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο ενώ αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν δέκα συγκεκριμένοι τομείς.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής δείχνει αύξηση της τάξεως του 3,2% για τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2016, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,2%, οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. επισκέπτες, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια στις επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές προστέθηκαν 140 έργα.

Επιπλέον, οι διεθνείς δανειστές συμφώνησαν σε μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση του χρέους της τάξεως του 22% του ΑΕΠ ή κατά 45 δισ. ευρώ, σε σταθερό επιτόκιο 1,5%, ενώ από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, αναμένεται να ακολουθήσει η συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης, γεγονός που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, οι οποίες συνοψίζονται στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση των εξαγωγών όπως και στην απλοποίηση του νομικού πλαισίου για τις επενδύσεις και στη διευκόλυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, συνιστά δηλαδή μια φυσική πύλη προς την Ευρώπη. Είναι μια σύγχρονη δημοκρατία με κράτος δικαίου και οργανωμένες υποδομές αλλά και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό, σε ανταγωνιστικό κόστος σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved