ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ένεση» ρευστότητας 932 εκατ. ευρώ σε 622.000 αγρότες

«Ένεση» ρευστότητας 932 εκατ. ευρώ σε 622.000 αγρότες

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 622.000 αγροτών, το ποσό των 932 εκατ. ευρώ που αποτελεί το υπόλοιπο της βασικής και της πράσινης ενίσχυσης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 245 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης σε περίπου 300.000 αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αν συνυπολογιστούν τα περίπου 250 εκατ. ευρώ που αναλογούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το πλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση, αλλά και η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης ύψους 770 εκατ. ευρώ που είχε προηγηθεί, τότε στον αγροτικό τομέα έχουν εισρεύσει το τελευταίο διάστημα πλέον των 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που προχωρούν στην εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και στην πληρωμή της πράσινης ενίσχυσης.

«Πρέπει να πούμε», ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα. Υπάρχουν οι πόροι, υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχει το σχέδιο, υπάρχουν οι δυνατότητες.

Από την πλευρά μας, όχι μόνον διασφαλίζουμε ότι οι αγρότες παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα παίρνουν έγκαιρα, αλλά δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις ώστε τα «λεφτά να πιάνουν τόπο».

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες «να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που τους δίνουμε και να συμβάλλουμε όλοι στο να ξαναστήσουμε την ελληνική ύπαιθρο στα πόδια της».

Σχετικές ειδήσεις