ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα διεθνή μέσα για Alpha Bank – Eurobank

Τα διεθνή μέσα για Alpha Bank – Eurobank
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τη συγχώνευση των Alpha Bank και Eurobank, ο ξένος Τύπος αναφέρεται σήμερα εκτενώς στην...

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τη συγχώνευση των Alpha Bank και Eurobank, ο ξένος Τύπος αναφέρεται σήμερα εκτενώς στην ελληνική τραπεζική συμφωνία.


"Η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών και θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου", αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


Στην ιστοσελίδα της η Wall Street Journal, σημειώνει ότι πρόκειται για φιλική συγχώνευση, με στόχο τη δημιουργία μιας τράπεζας – σημείου αναφοράς τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη ΝΑ Ευρώπη και επισημαίνεται ότι η Alpha Bank , που θεωρείται από τις πλέον συντηρητικές τράπεζες της Ελλάδας, είναι ισχυρότερη στην επιχειρηματική τραπεζική, ενώ η Eurobank ειδικεύεται στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» η συμφωνία συγχώνευσης θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο και αι το ενιαίο σχήμα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις αρχές του 2012, με το ποσό – σύμφωνα με πληροφορίες – να αγγίζει τα 1,5 δις ευρώ.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η συμμαχία μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα με περιουσιακά στοιχεία ύψους 150 δισ. ευρώ, περισσότερα από 2.000 υποκαταστήματα και περίπου 80 δισ. ευρώ σε καταθέσεις.