ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ στηρίζει Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στο σκάνδαλο Ταπί

Το ΔΝΤ στηρίζει Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στο σκάνδαλο Ταπί

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ, αφού έλαβε υπόψιν της όλους τους σχετικούς παράγοντες, επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της.

«Υπό πλαισίου διακυβέρνησης του Ταμείου, ο γενικός διευθυντής διορίζεται από την εκτελεστική επιτροπή και εκτελεί τα καθήκοντά του υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων εποπτείας της, η Εκτελεστική Επιτροπή έχει συνεδριάσει τακτικά μετά το διορισμό της γενικής διευθύντριας το 2011, για να εξετάσει κατά πόσον οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία σχετικά με τη γενική διευθύντρια έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να οδηγήσει το Ταμείο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λαγκάρντ για αμέλεια στο πολύκροτο σκάνδαλο Ταπί, ωστόσο δεν της επιβλήθηκε ποινή...