ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευμα - σοκ της FAZ: Η Ελλάδα έτοιμη να μπει στο τέταρτο Μνημόνιο!

Δημοσίευμα - σοκ της FAZ: Η Ελλάδα έτοιμη να μπει στο τέταρτο Μνημόνιο!

Ειδήσεις | Μνημόνιο 4: Δυσάρεστα μηνύματα για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα προαναγέλλει μέσω δημοσιεύματός τηςσήμερα, Παρασκευή (23/12/2016) η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η η Ελλάδα βρίσκεται πλέον προ των πυλών του «Μνημονίου 4» εκφράζει σε δημοσίευμά της, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο σε περίπτωση που οι δανειστές τηρήσουν διαλλακτικότητα στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Αν τα πλεονάσματα, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα, δεν είναι της τάξης του 3,5% τα απόμενα χρόνια, αλλά μικρότερα όπως 1,5% όπως θέλει το ΔΝΤ τότε υπολογίζεται ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης των 100 δισ. κάτι που θα σημάνει και νέο μνημόνιο», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Επί της ουσίας η Γερμανία και ιδίως η πλευρά Σόιμπλε εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξεως των 100 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Γενς Σπαν, είχε δηλώσει στην «Μπούντεσταγκ» (γερμανική άνω Βουλή): «Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας».

«Και μόνον αυτός ο υπολογισμός δείχνει ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Τα προβλήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να μετατεθούν για μια ακόμη φορά στους "ώμους" των Ευρωπαίων εταίρων της Αθήνας», δήλωσε στη FAZ o εκπρόσωπος των κυβερνώντων κομμάτων των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Μνημόνιο 4

Σχετικές ειδήσεις