ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ σε Σόιμπλε: Το ΔΝΤ συνεχίζει στο ελληνικό πρόγραμμα

Λαγκάρντ σε Σόιμπλε: Το ΔΝΤ συνεχίζει στο ελληνικό πρόγραμμα

Πριν κατακάτσει ο θόρυβος από τις τοποθετήσεις και τα τελεσίγραφα του Βερολίνου μια συνάντηση επί εδάφους Νταβός φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα. Το Βερολίνο λέει ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να παραμείνει πλήρως εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αφού η Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον Σόιμπλε ότι το Ταμείο σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο. Αγνωστο παραμένει τι έπεσε στο τραπέζι κατά τη συνάντησή τους, ωστόσο, όπως και να έχει για την Ελλάδα τα νέα μέτρα θεωρούνται αναπόφευκτα αν λάβουμε υπόψη τις απαιτήσεις των δανειστών!

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτή την εβδομάδα ότι το ΔΝΤ σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για την βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε με τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και του είπε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα το Bloomberg μετέδωσε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις στην οποία όπως αναφέρεται υπήρξαν διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι θα παραμείνει πλήρως ενεργό στις συζητήσεις για την Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία σε ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου.

Σχετικές ειδήσεις