ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεονταρισμοί από την κυβέρνηση: Παράλογες οι απαιτήσεις – Δεν νομοθετούμε προληπτικά μέτρα

Λεονταρισμοί από την κυβέρνηση: Παράλογες οι απαιτήσεις – Δεν νομοθετούμε προληπτικά μέτρα

Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα κάνει τα χατίρια των δανειστών και στη συνέχεια... «Ναι σε όλα»!

Μήνυμα στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα εκ των προτέρων στέλνει η Αθήνα, κάνοντας παράλληλα λόγο για παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Στο Μαξίμου ωστόσο αξιολογούν ως πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε σήμερα – όπως λένε - η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

«Επιμέρους στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή, είναι το ότι το 2016 θα κλείσει πιθανότατα με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2% - κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον πρόεδρο του Eurogroup», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ικανοποίησης παράλογων απαιτήσεων εκ μέρους των εταίρων, όπως για την νομοθέτηση τώρα μέτρων, προκειμένου να εφαρμοστούν μετά το 2018.

Ημερομηνία επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Όσον αφορά τη συμμετοχή ή μη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, οικονομικοί παράγοντες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, η έκθεση βιωσιμότητας του Ταμείου να είναι εν τέλει προαναγγελία άρνησής του να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις