ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται πάλι με πλασματικές αντικειμενικές

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται πάλι με πλασματικές αντικειμενικές

Η ειδική επιτροπή που ασχολείται με το εγχείρημα αναμόρφωσης του συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων βασισμένο στις πραγματικές εμπορικές αξίες της αγοράς έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε τεχνική βοήθεια από τις ομάδες εργασίας της Κομισιόν και του ΔΝΤ

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι έως τις 30 Ιουνίου 2017 το ισχύον σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα βασισμένο στις πραγματικές εμπορικές αξίες της αγοράς.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα τονίζουν ότι εξαιτίας του περιορισμένου όγκου συναλλαγών στην αγορά ακινήτων αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης τιμών πολλαπλών ταχυτήτων ακόμη και στην ίδια περιοχή είναι πρακτικά αδύνατο να προσδιοριστούν σε μια ενιαία βάση οι πραγματικές εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Πληροφορίες σύμφωνα με την εφημερίδα αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ζήτησε τεχνική βοήθεια από τις ομάδες εργασίας της Κομισιόν και του ΔΝΤ αλλά ακόμη και με τη δική τους συνδρομή είναι αμφίβολο έως απίθανο εάν θα επιτευχθεί η μεταβαση σε ένα νέο σύστημα έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ποιο ρεαλιστικός στόχος δείχνει το τέλος του έτους ενδεχόμενο το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ο ΕΝΦΙΑ ή όπως ονομαστεί ο φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με πλασματικές αξίες.

Σε κάθε περίπτωση ο εισπρακτικός στόχος παραμένει αμετάβλητος στα 2,650 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις