ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ: Απολύσεις και στο Δημόσιο ζητούν οι δανειστές

Σοκ: Απολύσεις και στο Δημόσιο ζητούν οι δανειστές

Με πολύ άγριες διαθέσεις έφτασε και πάλι η τρόικα στην Αθήνα και αυτή τη φορά έχει όπως φαίνεται πολύ ψηλά στην ατζέντα τις απολύσεις.

ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ – «ΞΗΛΩΝΟΥΝ» ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ - ΑΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πιστό στην ακατανόητη λογική του ότι αν απολυθούν περισσότεροι εργαζόμενοι θα ενισχυθεί η ανάπτυξη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την ελληνική πλευρά, όχι μόνο να νομοθετήσει αύξηση του ορίου απολύσεων στις επιχειρήσεις αλλά και απόλυση των συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι δανειστές έθεσαν ζήτημα συμβασιούχων του Δημοσίου, λέγοντας ότι απασχολούνται περίπου 5000 άτομα υπό αυτό το καθεστώς, κάτι που θεώρησαν «υπερβολικό».

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι δανειστές στοχοποιούν και τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, καθώς μετά την ένταξή τους στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, θα μεταβληθεί το εργασιακό τους καθεστώς και θα κινδυνεύουν και αυτοί από τις «ορέξεις» των δανειστών.