ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν: Να υπάρξει πραγματική δέσμευση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος

Τόμσεν: Να υπάρξει πραγματική δέσμευση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος

Επιμένει το ΔΝΤ για ρύθμιση του ελληνικού χρέους, με τον εκπρόσωπό του στην Ευρώπη να απαντά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επίσης επιμένει πως δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ANT1, ο Πόλ Τόμσεν επανέλαβε την πάγια θέση ότι πρέπει να υπάρξει «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι όλα είναι ακόμα στον αέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 που διεξαχθεί στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 11 έως 13 Μαΐου. Εκεί, όπου εκτός απροόπτου θα μεταβεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να συνέλθει στο περιθώριο της Συνόδου το Washington Group για να παρουσιαστεί στην γενική διευθύντρια του Ταμείου, το πακέτο των προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να πειστεί για επιστρέψει με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης .